Facultatea de Management Turistic şi Comercial Timişoara
SPECIALIZAREA Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor
Stagiul de practică economică din cadrul Facultăţii de Management Turistic şi Comercial se adresează studenţilor din anul II zi şi II frecvenţă redusă şi este cuprins în Planul de învăţământ, semestrul IV.
Stagiul de practică economică se desfăşoară în cadrul firmelor (societăţilor comerciale) partenere, cu care Facultatea încheie convenţii de practică, şi în alte unităţi economice din sfera comerţului şi turismului, pentru care studenţii facultăţii pot opta pentru desfăşurarea stagiului de practică pe cont propriu.
Stagiul de practică economică se desfăşoară pe parcursul a 3 saptămâni, 6 ore zilnic, totalizând un număr de 90 de ore de practică, corespunzător planului de învăţământ. Stagiul de practică economică se finalizează cu un colocviu de evaluare, constând în verificarea documentelor întocmite pe parcursul stagiului (adeverinţă de practică, caietul de practică) şi susţinerea unui proiect individual elaborat pe baza culegerii şi prelucrării datelor din organizaţia respectivă.
Prin intermediul stagiului de practică economică, se urmareşte atingerea unor obiective precum:
- cunoaşterea activităţii economice ca sistem;
- posibilitatea de a inţelege practic conceptul de derulare a unei activităţi economice;
- formarea deprinderilor necesare aplicării cunoştinţelor teoretice în soluţionarea unor situaţii de fapt concrete;
- dobândirea de competenţe specifice activităţilor economice desfăşurate în cadrul firmelor de comerţ, turism şi servicii;
- înţelegerea contextului organizaţional în care se manifestă profesional un economist;
- informarea asupra problematicii cu care se confruntă autorităţile şi instituţiile cu atribuţii în administrarea afacerilor;
- identificarea problemelor specifice ale firmelor româneşti, în contextul crizei economice;
- formarea aptitudinilor necesare comunicării în plan instituţional si interinstituţional;
- documentarea în vederea elaborării lucrărilor de licenţă.
Îndrumarea studenţilor spre societăţile comerciale în care se va desfăşura stadiul de practică se face în mare parte de către Facultatea de Management Turistic şi Comercial Timişoara.
Ghidul pentru întocmirea caietului de practică poate fi consultat:
Îndrumătorii de practică sunt responsabili cu instruirea şi supravegherea studenţilor, pentru o bună desfăşurare a activităţilor în cadrul societăţilor comerciale în care au fost repartizaţi aceştia.
Următoarele cadre didactice sunt îndrumători de practică:
- Conf. univ. dr. Miculescu Marius
- Conf. univ. dr. Luţ Dina
- Conf. univ. dr. Vlad Florea
- Lector univ dr. Weisz Janeta